A meglehetősen hideg időjárás sem szegte kedvét csapatunk elszánt vezetőinek, hogy egy egész hétvégés portya keretében keressék fel hazánk egyik legszebb helyét, a Gemencet.

Szálláshelyünket Bátaszékre szerveztük meg, ahol a házigazda nagyon szívélyesen fogadott bennünket. Az első nap estéjén vacsora után hamar nyugovóra tértünk, hogy legyen energiánk másnapi gyalogtúránkra. Odafele a gemenci kisvasúttal utaztunk Malomtelelőig, majd visszafelé gyalogosan tettük meg a távot.

Utunk során láttunk vaddisznókat, szarvasokat, szépen befagyott Holt-Dunát és persze a télen is csodaszép, behavazott erdőséget.

Hazaérkezésünk után finom vacsorát készítettünk, melynek elfogyasztását követően kissé komolyabb témát vettünk elő. Egy személyiségteszt segítségével beszélgettünk önismeretről, közösségről, motivációkról és egyéb olyan dolgokról, amikkel ifjúságnevelőkként kiemelten fontos tisztában lennünk.

Vasárnap délelőtt részt vettünk egy szentmisén az egyébiránt meglehetősen szép (és magas) bátaszéki templomban. Végül élményekkel telve visszaindultunk Szegedre.

Nagyszerűen éreztük magunkat! Reméljük mihamarabb újfent lehetőségünk lesz a közös kikapcsolódásra!