Délután a buszpályaudvar peronjáról indult a buszunk Ópusztaszerre. A 20 perces buszút után rendeztük sorainkat és elindultunk a plébánia felé. A plébániához érve virágokat szedtünk majd lepakoltunk. Este tábortűznél sütögettünk. A sütögetés után fürdés, később pedig takarodó volt. Másnap reggel a reggeli torna után betanultuk a csoki táncot, utána zászlófelvonás következett.

A zászlófelvonás után szabad játék volt, majd szétosztottuk az őrsöket. Az őrsök szétosztását csapatjáték követte, ami után az eredményhirdetés következett és a Griffendél csapat győzött. A csapatjátékok után megebédeltünk. Azután pihenőt tartottunk, amikor is faragni kellett mindenkinek egy varázspálcát, a pihenő után kezdetét vette a British Bulldogozás. Annyira beleéltük magunkat hogy szinte sötétedésig játszottunk. Majd elmentünk fát gyűjteni a tábortűzhöz.

A fagyűjtés után megtartottuk a zászlólevonást és kezdetét vette a tábortűz. A tábortűz alatt mindenki lepróbázott. A fürdés után takarodó volt. Másnap reggel egy gyors reggeli torna és zászlófelvonás után megreggeliztünk és elmentünk misére. Utána összepakoltunk, illetve felmostunk. A takarítás után a maradék időben még British Bulldogoztunk, és elindultunk a buszmegállóba. Sok jó élménnyel és kifáradtan értünk haza.

Varga Gergő (13 éves)