Csapatunk legfiatalabb őrseiből álló rajunk portyázni volt Szentmihálytelken, 2015. április 10-től 12-ig. A két őrs összesen tizenkét kiscserkésszel és öt vezetővel lakta be a szentmihálytelki plébániát. A gyülekező a Bartók téren volt délután négy órakor, ahonnan tíz kiscserkész és négy vezető indult útnak a 76-os busszal. Öt óra körül érkeztünk meg majd utána nem sokkal két kiscserkész és egy vezető.

Miután mindenki elfoglalta a szobákat zászlószertartással indult a portya, ahol bemutatkoztak a keretmese szereplői: Shrek, Fióna, Szamár, a Sárkány és Kandúr, azaz az őrsvezetők. Este focibajnokságot tartottunk, amelyet sütögetés követett a Farkas őrs által rakott tűznél. Miután mindenki jóllakott, zászlólevonással zártuk az esti programot. A zászlószertartás után sorra fürödtek az őrsök tagjai, majd esti mese után takarodó következett.

Szombaton reggel mi, az őrsvezetők ébresztettük a kiscserkészeket és rögtön utána reggeli tornát tartottunk a szabadban. Zászlószertartás után finomat reggeliztünk a nagyteremben, majd indult a délelőtti program: a forgószínpados ogre kiképzés. Shrek ugrálni tanított, Kandúr a vallásos ismereteiket tágította, Fióna a gyönyörű hangjával az ének ismereteiket bővítette, míg Szamár alakizott velük. Miután mindenkiből ogre vált, eljött az ebéd ideje, majd Shrek kedvence, a délutáni alvás.

Kettő óra körül besegítettünk a Plébániának és lenyírtuk a hátsó focipálya füvét, majd a kiscserkészek Szamárral és Shrekkel együtt elmentek fát gyűjteni az esti tábortűzhöz. Mikorra visszaértek már készen volt a jól megérdemelt vacsora, ami ezúttal palacsinta volt. Nem kis meglepetésre csapatunk parancsnoka is megjelent Ogrééknél. Vacsora után következett a tábortűz, amelyben minden őrs előadta, hogy mi tetszett neki a legjobban a portyán. Nagyon jól sikerült és az előző estéhez hasonlóan fürdés, majd fekvés következett.

Vasárnap reggel énekszóra ébredtek a kis ogrék, miután reggeli tornával köszöntöttük az új napot, majd zászlószertartás, amit a reggeli követett. Reggeli után mindenki összekészítette a hátizsákját és átmentünk a helyi templomba, ahol részt vettünk a misén. Ezután összetakarítottuk a házat és miután rendet hagytunk, elindultunk haza a deles busszal. A Bartók térre a kis ogrék pörgős nyelvvel érkeztek. Majd onnan mindenki boldogan távozott, miközben már a szülőknek mesélték a hétvégén megélt élményeket.