Állami kitüntetésben (“Miniszteri Elismerő Oklevél” elismerésben) részesült a Magyar Cserkészszövetség, s ezzel együtt annak minden munkatársa és vezetője az ifjúságnevelésben végzett munkájáért.

A Gyermeki Jogok Világnapja (november 20.) alkalmából rendezett eseményen Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere, illetve Soltész Miklós a NEFMI Szocális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának vezetője adta át a megtisztelő kitüntetést.

Buday Barnabás,a Magyar Cserkészszövetség elnöke elmondta, különösen értékes és jelentős ez az elismerés, mert az elmúlt fél évtizedben a Cserkészszövetség állami elismerésben nem részesült, s azt megelőzően is csak igen ritkán.

“Az esemény egyszerre volt felemelő, ünnepélyes és nagyon szívélyes légkörű!” – folytatta a MCSSZ elnöke, aki bal kézzel – cserkészkézfogással – is köszöntötte a kitüntetés átvételekor a Miniszter Urat, ki gyermekkorában maga is cserkész volt. A díjjal a minisztérium azokat az civileket vagy szervezeteket kívánta jutalmazni, akik a magyar ifjúságnevelésben kiemelkedően fontos és hasznos munkát végeznek.

(forrás: mcssz.hu, Bokor Réka, csst.)

Fényképes cikk a hetivalasz.hu-n!